MALZEMELER:
-2 kaşık yağ
-1,5 kaşık un
-1 soğan
-2 diş sarımsak
-3- 4 dal kereviz veya maydanoz
-1 havuç
-3 olgun domates veya 1 kaşık salça
-2 bardak et suyu veya su
-Yarım bardak kırmızı şarap
-1 çay kaşığı şeker, karabiber ve tuz
YAPILIŞI:
1- Rendelenmiş soğan yağ ile kavrulur.
2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve sarımsak konur.
3- Un ilave edilip biraz karıştırılır.
4- Rendelenmiş domates veya salça, et suyu ve şarap konup
pişirilir.
5- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, kara
biber ve şeker atılır.
Not: Bu sos, et makarna ve haşlama sebzelerde kullanılır.
ŞARAPLI SOS
7 Temmuz 2012 Cumartesi
Gönderen Bluewhale zaman: 13:32
Etiketler: Kategorilenmemiş
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder