İÇLİ KÖFTE

2 Temmuz 2012 Pazartesi

MALZEMELER:

-750 gr. dana kıyması (iki kere çekilmiş)

-1,5- 2 su bardağı ince bulgur

-3- 4 yumurta (1 tanesi, hamura, 2- 3 tanesi kızartılırken kullanılacak.)

-1 avuç ceviz içi, 2 soğan

-Çam fıstığı, kuş üzümü (1'er çorba kaşığı)

-1 çorba kaşığı margarin

-1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı

-2 kahve kaşığı karabiber ve tuz

-2 kahve kaşığı kimyon

-1 kahve kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI:

İçinin Hazırlanması:

İnce doğranmış soğan, çam fıstığı, margarin ile kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilir. Suyunu çekince, tuz, karabiber, kimyon, doğranmış ceviz, kuş üzümü konup karıştırılır.

1- İnce bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve bir yumurta, ara sıra su serperek iyice yoğrulur.

2- Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımı ile mümkün olduğu kadar ince açılır.

3- Hazırlanan iç doldurulup delik kapatılır. Islak avuç içinde sıkılıp düzeltilir.

4- Kaynar az tuzlu suda birkaç dakika haşlanır (suyu fazla kaynatmamalı). Delikli kepçe ile alınıp, ılınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılır. Kızgın yağda kızartılır.

0 yorum: