MERCİMEKLİ KÖFTE

2 Temmuz 2012 Pazartesi

MALZEMELER:

-2 su bardağı kırmızı mercimek

-1,5 su bardağı ince bulgur

-3 soğan

-3- 4 kaşık yağ

-2- 3 çay kaşığı kırmızı biber

-2- 3 çay kaşığı kimyon

-Yarım demet dereotu ve maydanoz

-6- 7 taze soğan

-1 kaşık salça

YAPILIŞI:

1- Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.

2- Taze soğan, dereotu temizlenip ince doğranır.

3- Mercimek ayıklanıp yıkanır; 3- 4 bardak su ile iyice
haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.

4- Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur.

5- Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.

6- Tabağa dizilir. Arzu edilirse çif köfte salatası ile servis yapılır.

KISA BİLGİ:

Mercimek kuvvetli ve sindirimi kolay bir bitkisel proteindir.

0 yorum: