MALZEMELER:
-8 su bardağı et suyu
-1 su bardağı yeşil mercimek
-1fincan arpa şehriye
-2 tane soğan
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı un
-Yarım su bardağı süt
-1 çay kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
1- Mercimekler ayıklanır, yıkanır daha sonra haşlanır. Haşlama suyu dökülür.
2- Küçük doğranmış olan soğan yağda hafif şekilde kızartılır. Un eklenir ardından birkaçkere karıştırılır.
3- Et suyuna haşlanmış mercimek eklenir. Mercimek piştikten sonra şehriye ilave edilir. 15- 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. Sofraya alınacağı zaman süt eklenir. Üzerine kuru nane serpilir.
ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
19 Eylül 2007 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder