ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

19 Eylül 2007 Çarşamba



MALZEMELER:

-8 su bardağı et suyu

-1 su bardağı yeşil mercimek

-1fincan arpa şehriye

-2 tane soğan

-2 çorba kaşığı sıvı yağ

-2 çorba kaşığı un

-Yarım su bardağı süt

-1 çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:

1- Mercimekler ayıklanır, yıkanır daha sonra haşlanır. Haşlama suyu dökülür.

2- Küçük doğranmış olan soğan yağda hafif şekilde kızartılır. Un eklenir ardından birkaçkere karıştırılır.

3- Et suyuna haşlanmış mercimek eklenir. Mercimek piştikten sonra şehriye ilave edilir. 15- 20 dakika kısık ateşte kaynatılır. Sofraya alınacağı zaman süt eklenir. Üzerine kuru nane serpilir.

0 yorum: