MALZEMELER:
-2 tane soğan
-3 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı un
-4 çorba kaşığı şehriye
-1 su bardağı süt
-Yarım demet maydanoz
-6 su bardağı et suyu
-Tuz ve Karabiber
YAPILIŞI: 1- Yağ ile ince doğranmış soğan hafif sararıncaya kadar kavrulur.
2- Un eklenir. 1- 2 sefer karıştırılır. Et suyu ilave edilir, tuz eklenir.
3- Kaynayınca şehriye koyulur.
4- Şehriyeler pişince önceden doğranmış maydanoz ve süt eklenir.
İstenirse karabiber serpilir.
SOĞANLI ŞEHRİYE ÇORBASI
19 Eylül 2007 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder