Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü(Derisiz)
2 adet tavuk göğsü(Derisiz)
3 adet tavuk kalça(Kemiksiz)
5-6 su bardağı tavuk suyu
7 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı süt
10 adet brokoli
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz, karabiber
Yapılışı:
Derin bir tencere alıp, yağı eritin.Eriyen yağa un ilave edip,un pembeleşinceye kadar kavurun.Un pembeleşince, devamlı karıştırarak tavuk suyunu ekleyin.Unun tavuk suyunun içinde topak topak olmaması için iyice karıştırın.Tavuk etlerini küçük şeritler halinde kesip,kaynayan tavuk suyuna atın.Daha sonra kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ile baharatlandırıp, çiçeklerini ayırdığınız brokolileri ve tavuk etlerini pişene kadar kaynatın.Bir kasenin içinde yumurta sarılarını ve sütü çatal yardımıyla çırpın.Kaynayan tavuk çorbasından bir kepçe tavuk suyu alıp, kasedeki yumurta süt karışımını ekleyip, iyice karıştırın.Hazırladığınız terbiyeyi kaynayan çorbaya, karıştırarak ilave edin.Arzu edildiği takdirde çorbaya kıyılmış maydanoz eklenebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder