Köy Usulü Nohut Çorbası Tarifi

20 Nisan 2010 Salı

Malzemeler:
4-5 tane soğan
4 yemek kaşığı margarin
2 tane pırasa
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı un
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kekik
tuz , karabiber

Terbiyesi için:
1,5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı

Üzeri İçin:
yarım demet kıyılmış maydanoz

Yapılışı:
Nohutları ayıklayın ve bir gece önceden ıslatın.Nohutları suyu ile haşlayın.Kuru soğanı piyazlık doğrayın.Taze soğanları, pırasayı ve sivri biberleri ayıklayıp ve ince ince kıyıp ayrı kaplara doldurun.Tere yağlı margarini bir tencerenin içine atıp kızdırın tencereye kuru soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar pembeleşince üzerine ince kıyılmış pırasayı, sivri biberi ve soğanları ekleyip sote edin.Unu ilave edip kokusu gidene kadar kavurun.Un kavrulunca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Et suyunu,kekiği,tuzu,karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin.Son olarak önceden yıkadığınız bulguru ilave edip sebzeler pişinceye dek orta ateşte pişirin.Ayrı ayrı bir kaba terbiyesi için un yumurta sarısı ve yoğurdu ekleyip çatal yardımıyla çırpın.Sebzeler yumuşayıp bulgur pişince el mikseri yardımıyla çorbayı çırparak püre haline getirin son olarak karışımın içine haşlanmış nohutları ekleyip kaynatın. Çorbayı ocaktan indirmeden terbiyeyi ilave edin.Çorbayı servis tabağında kıyılmış maydanozlarla süsleyip sıcak halde servi edebilirsiniz.

0 yorum: